
آنفولانزا ، یک عفونت تنفسی است که در اثر ویروس ها ایجاد می شود. هر ساله میلیون ها آمریکایی به آنفولانزا مبتلا می شوند. بعضی اوقات باعث بیماری خفیف می شود، اما می تواند به ویژه در افراد بالای 65 سال ، نوزادان تازه متولد شده و افرادی که بیماری های مزمن خاصی دارند ، جدی یا حتی کشنده باشد.
چه عواملی باعث ایجاد آنفولانزا می شوند؟
آنفولانزا در اثر ویروس های آنفولانزا ایجاد می شود که از فردی به فرد دیگر سرایت می کند. وقتی کسی که مبتلا به آنفولانزا است سرفه می کند ، عطسه می کند یا صحبت می کند ، قطرات ریز را در هوا پخش می کند. این قطرات می توانند در دهان یا بینی افرادی که نزدیک وی هستند ، فرود بیایند. در موارد کمتری ممکن است فرد با لمس کردن یک سطح یا شی که ویروس آنفولانزا بر روی آن وجود دارد و سپس لمس کردن دهان ، بینی یا احتمالاً چشمان خود مبتلا به آنفولانزا شود.
علائم آنفولانزا چیست؟
علائم آنفولانزا به یک باره بروز می کنند و ممکن است شامل این موارد باشد:
- تب یا احساس تب و لرز
- سرفه کردن
- گلو درد
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- درد بدن یا عضلات
- سردرد
- خستگی
همچنین ممکن است برخی از افراد استفراغ و اسهال داشته باشند. این عارضه در کودکان بیشتر دیده می شود.
بعضی اوقات افراد در تشخیص اینکه سرماخوردگی دارند یا آنفولانزا دچار مشکل می شوند. بین این دو اختلافاتی وجود دارد. علائم سرماخوردگی معمولاً آهسته تر بروز می یابند و از علائم آنفولانزا شدیدتر هستند. سرماخوردگی به ندرت باعث ایجاد تب یا سردرد می شود.
بعضی اوقات افراد می گویند “آنفولانزا” دارند در حالی که بیماری شان چیز دیگری است. به عنوان مثال ، “آنفولانزای معده” آنفولانزا نیست و در واقع یک مشکل گوارشی به نام گاستروانتریت است.
آنفولانزا چه مشکلات دیگری می تواند ایجاد کند؟
برخی از افرادی که آنفولانزا می گیرند دچار عوارضی می شوند. برخی از این عوارض می توانند جدی یا حتی تهدید کننده زندگی باشند. شامل:
- برونشیت
- عفونت گوش
- عفونت سینوس
- ذات الریه
- التهاب قلب (میوکاردیت) ، مغز (آنسفالیت) یا بافت های عضلانی (میوزیت ، رابد مولیز)
آنفولانزا همچنین می تواند بیماری های مزمن را بدتر کند. به عنوان مثال ، افراد مبتلا به آسم ممکن است در هنگام ابتلا به آنفولانزا دچار حملات آسم شوند.
احتمال بروز عوارض ناشی از آنفولانزا در گروه های خاصی از افراد بیشتر است. شامل:
- سالمندان 65 ساله و بالاتر
- زنان باردار
- کودکان کوچکتر از 5 سال
- افرادی که بیماری خاصی دارند مانند آسم ، دیابت و بیماری های قلبی
آنفولانزا چگونه تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص آنفلوانزا، مراقب سلامت ابتدا یک سابقه پزشکی از شما گرفته و در مورد علائم شما سؤال می کند. چندین آزمایش برای آنفولانزا وجود دارد. برای آزمایشات ، با قسمت های داخلی بینی یا پشت گلوی شما تماس داده شده و سپس سواب برای ویروس آنفولانزا آزمایش می شود.
برخی از آزمایشات سریع هستند و در عرض 15-20 دقیقه نتیجه می دهد. اما این آزمایشات به اندازه سایر آزمایش های آنفولانزا دقیق نیستند. تست های دیگر می توانند در یک ساعت یا چند ساعت به شما نتیجه دهند.
درمان آنفولانزا چیست؟
اکثر مبتلایان به آنفولانزا بدون مراقبت پزشکی بهبود می یابند. افرادی که موارد خفیف آنفولانزا دارند باید در خانه بمانند و از تماس با دیگران خودداری کنند ، مگر برای دریافت مراقبت های پزشکی.
اما اگر علائم آنفلوانزا دارید و در گروه پرخطر هستید یا بسیار بیمار هستید یا از بیماری خود نگران هستید ، با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است برای درمان آنفولانزا به داروهای ضد ویروسی نیاز داشته باشید. داروهای ضد ویروسی می توانند این بیماری را خفیف تر کرده و مدت بیماری را کوتاه کنند. آنها همچنین می توانند از عوارض جدی آنفولانزا جلوگیری کنند. معمولاً در 2 روز پس از ابتلا بهترین اثربخشی را دارند.
آیا می توان از آنفولانزا جلوگیری کرد؟
بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا ، دریافت واکسن آنفولانزا در هر سال است. اما داشتن عادات صحیح مانند گرفتن جلوی دهان هنگام سرفه و شستن مرتب دست ها نیز حائز اهمیت است. این می تواند به جلوگیری از گسترش میکروب ها و جلوگیری از شیوع آنفولانزا کمک کند.
Available at: