دانستنی های پزشکیسلامت و تندرستی

آنچه باید در مورد مکمل های رژیمی بدانید

By 08/03/2019 No Comments

مکمل های رژیمی شامل ویتامین ها ، موادمعدنی ، اسیدهای آمینه ، آنزیم ها ، گیاهان دارویی و بسیاری محصولات خوراکی دیگر هستند و می توانند در اشکال قرص، کپسول، پودر، انرژی بار و مایعات به مصرف برسند. مکمل ها الزامی برای گذراندن تست هایی که برای داروها ضروری است ندارند.

اگر تنوع مغذی از غذاها مصرف نمی کنید، بعضی مکمل ها ممکن است به شما در دریافت مقادیر کافی موادمغذی ضروری کمک کنند اما درهرحال مکمل ها نمی توانند جایگزین غذاهای متنوعی که برای رژیم غذایی صحیح لازمند باشند.

برخی مکمل های رژیمی نقش مهمی در سلامت دارند. از جمله کلسیم و ویتامین D که برای استحکام و سلامت استخوان ها ضروری هستند. زنان باردار می توانند فولیک اسید را برای جلوگیری از نقص های مادرزادی جنین خود مصرف کنند. و یا مصرف فرم کریستالین ویتامین B12 در افراد بالای 50 سالی که جذب طبیعی این ویتامین در آنها کاهش یافته است.

تمام محصولات تحت عنوان مکمل غذایی، برچسب یا جدولی برای نشان دادن لیست محتویات، مقادیر اجزای فعال در هر سروینگ و اجزای افزوده شده دیگر مثل پرکننده ها، متصل کننده ها و یا طعم دهنده ها دارند. تولیدکننده مقادیر مصرفی پیشنهادی را قید می کند اما ممکن است طبق تشخیص پزشک یا مراقب سلامت خود به مقادیر متفاوتی نیاز داشته باشید.

 

به یاد داشته باشید:

  • مکمل های رژیمی برای تشخیص ، درمان و یا کاهش علائم بیماری نیستند و نمی توانند به طور قطعی از بیماری ها پیشگیری کنند.
  • مصرف ناصحیح مکمل ها می تواند مضر باشد.
  • مکمل ها را بدون اجازه پزشک خود به جای داروی تجویزشده دیگر و یا همراه با آن مصرف نکنید.
  • مکمل ها میتوانند با داروهای تجویزی خاصی تداخل کنند؛ برای مثال ویتامین K با داروهای ضدانعقاد مثل کومادین و یا مکمل های آنتی اکسیدانی مثل ویتامین های C و E ممکن است اثربخشی برخی انواع داروهای شیمی درمانی سرطان را پایین بیاورند.
  • برخی مکمل ها می توانند قبل، حین یا بعد از جراحی عوارض ناخواسته به دنبال داشته باشند. پیش از جراحی در مورد مکمل هایی که مصرف می کنید با پزشک خود مشورت کنید.
  • هرگز دوزی بیشتر از مقادیر توصیه شده روی برچسب مکمل را مصرف نکنید.
  • مکمل ها را جایگزین رژیم غذایی سالم نکنید.
  • در مورد علائم بیماری خود تشخیص سرخود ندهید و اقدام به درمان خودسرانه نکنید.
  • واژه «طبیعی» همیشه به معنای سالم و بی خطر بودن نیست. سیف بودن یک مکمل به عوامل بسیاری از جمله ترکیب شیمیایی، مکانیسم عمل آن در بدن، نحوه آماده سازی و دوزاژ مصرفی دارد. گیاهان دارویی خاصی مثل کامفری و کاوا می توانند به کبد آسیب برسانند.
  • پیش از مصرف مکمل، اطلاعات موثق و صحیحی از مکمل به دست آورید.

 

 

References:

https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/fda-101-dietary-supplements

https://ods.od.nih.gov/HealthInformation/DS_WhatYouNeedToKnow.aspx

https://medlineplus.gov/dietarysupplements.html

Leave a Reply