
اگر باردارید و به HIV مبتلا هستید احتمال انتقال آن به فرزندتان وجود دارد و باید همزمان مراقب سلامت خود و جنین تان باشید. این اتفاق ممکن است به 3 طریق رخ دهد:
- در طول بارداری
- هنگام تولد نوزاد (خصوصاً در زایمان طبیعی. پزشک تان احتمالاً سزارین را برای کاهش خطر هنگام زایمان توصیه می کند.)
- در طول شیردهی
می توانید با مصرف دارو این خطر را تا حد زیادی کاهش دهید. این داروها به حفظ سلامت تان نیز کمک می کنند. از آنجایی که مصرف برخی داروها برای جنین ایمن نیستند باید قبل از مصرف با پزشک یا مراقب سلامت خود در مورد اینکه کدام داروها را میتوانید مصرف کنید مشورت کنید. سپس باید داروها را به صورت منظم مصرف کنید.
نوزاد شما تا 6-4 هفته پس از تولد داروهای HIV را دریافت خواهد کرد. داروها نوزادتان را در برابر عفونت ناشی از هر ویروس HIVی که در طول زایمان منتقل شده باشد محافظت می کند.
در چند ماه اول پس از تولد نوزادتان چندین آزمایش برای چک کردن HIV خواهد داشت.
برخی زنان باردار مبتلا ممکن است از بیماری خود اطلاع نداشته باشند. بنابراین بسیار مهم است که تمام زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند هرچه زودتر تست HIV بدهند.
به نظر می رسد بارداری سبب تشدید بیماری ایدز نمی شود؛ اما درمان های مقطعی در زمان زایمان و… می تواند ریسک مقاومت به داروهای مصرفی را افزایش دهد. این می تواند شانس موفقیت درمان مادر و فرزند را در آینده کاهش دهد.
احتمال رخداد برخی نقص های مادرزادی در صورت مصرف هرگونه دارو طی 3 ماه اول بارداری وجود دارد. از طرفی اگر مادر تصمیم به قطع مصرف داروی خود بگیرد ممکن است بیماریش شدت یابد. بنابراین هر زن مبتلایی که قصد بارداری دارد باید به دقت راه های کنترل و درمان را با پزشک یا مراقب سلامت خود بررسی کند.
:For more info
https://medlineplus.gov/hivaidsandpregnancy.html
http://www.aidsinfonet.org/fact_sheets/view/611?lang=enghttp://www.aidsinfonet.org/fact_sheets/view/611?lang=eng