رژیم غذاییزندگی سالمسبک زندگیسرطانسلامت و تندرستی

خواص سلامت بخش کره مغزها

By 11/22/2022 دسامبر 5th, 2022 No Comments

نکته احتیاطی:

5 تا 10 درصد مردم جهان آلرژی غذایی دارند. بادام زمینی (که جز حبوبات است همانند نخود و لوبیا) و آجیل های درختی مثل گردو و بادام جز محرک های شایع آن هستند. اگر حساسیت شدید داشته باشید ممکن است حتی تماس با هر چیزی که با آجیل برخورد داشته باعث تورم، استفراغ و اسهال در شما شود. همچنین ممکن است گلویتان را ملتهب کرده و نفس کشیدن یا صحبت کردن را برایتان مشکل کند. این یک شرایط بالقوه کشنده تحت عنوان شوک آنافیلاکسی است. اگر این علائم را مشاهده کردید سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

  • کمک به کنترل وزن

درست است که مغزها چربی زیادی دارند، اما این به این معنی نیست که باید از آن ها اجتناب کنید. پروتئین و فیبر بالای آن ها موجب می شود احساس سیری و پرانرژی بودن داشته باشید.که این می تواند کمکتان کند تا کالری کمتری دریافت کرده و وزن کم کنید. از طرفی مغزها می توانند کاری کنند بدنتان حتی زمانی که در حال استراحت هستید انرژی بیشتری بسوزاند. اگر رژیم هستید احتمال بیشتری دارد که مرتب آجیل بخورید؛ فقط سعی کنید زیاده روی نکنید.

  • حاوی چربی خوب

اغلب چربی موجود در مغزها اشباع نشده است که چربی بهتری نسبت به چربی اشباع شده موجود در گوشت یا چربی ترنس موجود در بسیاری غذاهای فرآوری شده است. همچنین می تواند به تثبیت قند خون و هورمون انسولین (هورمونی که باعث تنظیم قندخون می شود) کمک کند.

  • سرشار از موادمغذی

تنها پروتئین و فیبر بالا و چربی های سالم نیستند که برای سلامت شما خوب هستند. مغزها موادمغذی بسیار دیگری مثل ویتامین های B6 و E، فولیک اسید، نیاسین، منیزیم، روی، مس و پتاسیم هم دارند. فقط حواستان باشد که برچسب محتویات برند محصول کره بادام زمینی و… که مصرف می کنید را بررسی کنید. بعضی از آن ها ممکن است نمک، شکر، مواد نگه دارنده و چربی های ناسالم افزوده داشته باشند که ضرر آن ها بیشتر از فایده اش باشد.

  • آنتی اکسیدان های فراوان

این آنتی اکسیدان ها شامل موادمعدنی مثل سلنیوم و منگنز، ویتامین هایی مثل C و E، همچنین فلاوونوئیدها، فنول ها، پلی فنول ها و ترکیبات دیگر هستند. این ها مانند یک تیم عمل کرده و به سلامت سلول های شما کمک می کنند. آجیل ها سرشار از این آنتی اکسیدان ها هستند. این می تواند یکی از عللی باشد که افرادی که آجیل و کره مغز بیشتری می خورند قلب سالم تری دارند. ابن خاصیت ممکن است حتی به محافظت در برابر سرطان کولون هم کمک کنند.

  • کنترل کلسترول خون

داشتن کلسترول بالا می تواند باعث سفتی عروق شده و منجر به سکته و بیماری های قلبی شود. بادام، گردو و آجیل های درختی دیگر به نظر می رسد کلسترول زیاد را پایین می آورند. بیشتر کلسترول تان را خود بدن می سازد، اما بخشی از آن را هم از طریق غذایی که می خورید دریافت می کنید. خوشبختانه آجیل کلسترول کمی داشته یا اصلاً ندارند.

  • پیشگیری و کنترل دیابت نوع 2

این به این خاطر است که مغزها به کنترل افزایش وزن، همین طور قندخون (گلوکز) و چربی خون (لیپید) بالا کمک می کنند؛ عواملی که می توانند منجر به این بیماری شوند.  آن ها همچنین دیواره عروق خونی (اندوتلیوم) را سالم و منعطف نگه می دارند که باعث پیشگیری از مشکلات قلبی مرتبط با دیابت می شود.

  • پیشگیری از بیماری قلبی

بیماری های قلبی عروقی زمانی اتفاق می افتد که عروق خونی سفت شوند (شرایطی که به آن تصلب شراین گفته می شود). این قلب شما را تضعیف کرده و منجر به نارسایی قلبی می شود. همچنین ممکن است باعث سکته، حمله قلبی یا ضربان نامنظم قلب (آریتمی) شود. افرادی که آجیل یا کره آن ها را بیشتر مصرف می کنند، با احتمال کمتری به آن مبتلا می شوند. حدود 28 گرم یا 2 قاشق غذاخوری، هفته ای 2 بار یا بیشتر به نظر می رسد برای کمک به پیشگیری کافی است.

    • حاوی منیزیم

این مینرال برای اعصاب، عضلات، استخوان ها، قندخون، فشارخون و حتی ماده ژنتیکی یا همان DNA تان خوب است. مانند بساری از افراد احتمالاً شما هم مقادیر کافی از آن دریافت نمی کنید. آجیلی مثل بادام هندی، بادام درختی و بادام زمینی و کره گرفته شده از آن ها سرشار از منیزیم هستند.

    • کره بادام درختی

بعد از کره بادام زمینی، یکی از مرسوم ترین انواع کره و منبعی عالی از ویتامین B7 یا همان بیوتین است. این ماده مغذی برای فرآوری چربی، قندو پروتئینی که میخورید حیاتی است. به پایدار ماندن قندخون و سلامت پوست تان هم کمک می کند.

    • کره بادام برزیلی

این آجیل منبعی عالی از سلنیوم است که به کارکرد غده تیروئید، تولید ماده ژنتیک (DNA)در بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. همچنین به نظر می رسد سلول ها را در مقابل ذرات آسیب رسان به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند. از طرفی افرادی که سلنیوم کمتری دریافت می کنند احتمال بیشتری برای ابتلا به انواع خاصی از سرطان دارند.

    • کره بادام هندی

این یکی اساساً یک آجیل نیست، بلکه هسته نوعی سیب است. خود میوه آن نوعی خوراکی محبوب و لذیذ در مناطق ساحلی برزیل است، جایی که در آن می روید. چه به آن آجیل بگویید و چه دانه، منبعی عالی از مس است که بدن برای تغذیه بافت ها و خون و تولید انرژی به آن نیاز دارد. همچنین می تواند خواص آنتی اکسیدانی داشته و سلول هایتان را از آسیب حفظ نماید.

    • کره گردو

گردو یکی از بهترین منابع غیرحیوانی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای قلب مفیدند. مشخصاً، نوعی از آن به نام آلفالینولنیک اسید (ALA) را داراست که به عنوان واحد پیش ساز برای دیگر انواع امگا3 عمل می کند. پیدا کردن آن در مغازه ها همیشه آسان نیست، اما می توانید به وسیله یک غذاساز آن را در منزل تهیه کنید.

مراقب کپک ها باشید!

آجیل ها گاهی اوقات آلوده به کپک قارچی می شوند که به کره ها آن ها منتقل می شود. یکی از این کپک ها سم آفلاتوکسین تولید می کند که می تواند باعث ایجاد سرطان کبد شود. سازمان غذا و داروی آمریکا FDA قوانین و آزمایش هایی وضع کرده که شیوع آن را کمتر می کند. در شرایط جوی گرم و شرجی این مشکل بیشتر است.

اگر خودتان از آجیل کره تهیه می کنید، آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و مغزهایی که کپک زده یا چروکیده هستند و یا تغییر رنگ داده اند را دور بریزید. نگهداری آجیل در فریزر هم می تواند از فساد آن ها جلوگیری کند.

 

https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-health-benefits-nut-butters

Leave a Reply