
سس خردل
تند یا شیرین ، قهوه ای یا زرد ، خردل تنها با اندکی کالری دنیایی از طعم به شما می دهد. از آن به عنوان دیپ در سس ها یا به عنوان یک ماریناد استفاده کنید. سس خردل از دانه خردل له شده ، روغن و نمک تهیه می شود. اگر نگران مقدار سدیم مصرفی تان هستید ، به خاطر داشته باشید که 1 قاشق چای خوری سس خردل زرد حدود 55 میلی گرم سدیم دارد. دیژون هم 120 میلی گرم سدیم دارد – بیش از دو برابر خردل زرد.
سس کچاپ
اغلب افراد عاشق کچاپ هستند. سس قرمز ساخته شده از گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان های مفید است. برای اینکه مقدار شکر و نمک استفاده شده را بتوانید کنترل کنید، خودتان آن درست کنید: حدود 180 گرم رب گوجه فرنگی کم نمک ، 1 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای و 1 قاشق چای خوری پودر سیر و پودر پیاز را به مدت یک ساعت باهم بجوشانید.
سس مایونز
مایونز اغلب به دلیل چربی و کالری زیاد بد شناخته می شود. مایونز کم چرب را انتخاب کنی. یک قاشق غذاخوری از آن فقط 36 کالری دارد. با این وجود بهتر است برای اینکه هم همان بافت خامه ای را داشته باشید و همزمان کالری کمتری هم مصرف کنید در ماست یونانی کم چرب و مایونز را نصف نصف باهم مخلوط کنید. مایونز 10 تا 12 هفته در یخچال می ماند.
سس باربیکیو
تنها دنده و جوجه کباب نیست! سس باربیکیو روی همبرگر ، هات داگ ، ساندویچ ، سبزیجات ، ماهی و توفو هم بسیار عالی عمل می کند. به عنوان دیپ آن را سرو کنید یا غذایتان را با آن بپزید تا عطر و طعمی شور و شیرین به آن بدهید. از ترش و سرکه ای گرفته تا تند یا شیرین ، سس باربیکیو در انواع طعم ها درست می شود. اما دقت کنید سس باربیکیو معمولاً نمک و شکر افزوده دارد ، بنابراین برچسب های تغذیه ای محصولات مختلف را مقایسه کنید تا سس با کمترین مقدار آن ها را پیدا کنید.
سرکه انگور
مزه تند و تیز سرکه کاملاً با روغن زیتون جفت می شود تا یک سس سالاد آسان ، سالم و مقرون به صرفه داشته باشید. نسبت مساوی روغن زیتون و سرکه را مخلوط کنید. برای اینکه مقدار آن زیاد نباشد، برای هر 2 لیوان سالاد از 1 قاشق غذاخوری آن استفاده کنید. همچنین می توانید برای تهیه سس ها سرکه را روی حرارت ملایم غلیظ کنید یا سبزیجات تازه را در سرکه خیس کنید تا طعم ترش پیدا کنند.
سرکه بالزامیک
سرکه بالزامیک را بر روی توت فرنگی بریزید تا شیرینی آن بیشتر شود. به جای کره ، نان های سوخاری را با بالزامیک و روغن زیتون سرو کنید. بالزامیک های طعم دار مانند تمشک ، انجیر یا گلابی می توانند سس ها ، سوپ ها یا سالادها یتان را جذاب تر کنند. بالزامیک را به سبزیجات سالاد خود اضافه کنید و یک سالاد سبز و خوشمزه داشته باشید.
سس سالسا
سالسا و گوجه فرنگی ، پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده روی آن را به عنوان سس به سالاد و یا به برگرها اضافه کنید. یا آن را روی گوشت یا ماهی بریزید تا خوشمزه ترشان کنید. یک چهارم لیوان سالسای گوجه فرنگی فقط 16 تا 20 کالری دارد.
خیارشور و ترشی
خیارشور از محبوب ترین چاشنی ها برای ساندویچ ها و خصوصاً همبرگر است. خیارشورها به صورت خیارهایی که تخمیر شده و در آب نمک و یا به صورت تازه در سرکه درست می شوند. ادویه جات ، شکر و نمک هم به آن ها اضافه می شود. البته: یک عدد کامل متوسط آن 785 میلی گرم سدیم دارد. این تقریباً یک سوم نمکی است که باید در روز مصرف کنید. خوشبختانه ، فقط چند برش آن برای خوش طعم کردن ساندویچ تان کافی است.
سس فلفل تند
1 قاشق چای خوری سس فلفل تند 0 کالری و 35 میلی گرم سدیم دارد. از آن به عنوان جایگزین چاشنی های پرکالری تر استفاده کنید. بدون داشتن چربی اضافه، طعم تند خوبی به سوپ ها و غذاهایتان می دهد. این سس ها تندی خود را از فلفل ها می گیرند. پس اگر تنها طعم تند چیزی است که می خواهید، می توانید به جای آن پودر فلفل قرمز روی غذا بپاشید؛ چون هم تند است و هم نمک ندارد.
واسابی
واسابی ریشه ای نزدیک به خردل است. طعم تند و تیزی دارد اما تندی آن به سرعت از بین می رود و طعم نسبتاً شیرین می دهد. شاید دیده باشید که آن را با سوشی ، ساشیمی یا نودل سرو می کنند.
سس سیراچا
این سس شیرین و آتشین آسیایی طعم تندی به سیب زمینی ، تخم مرغ ، پیتزا ، گوشت ، سس و سوپ تان می دهد. سیراچا در ابتدا تنها در بازارهای آسیا یافت می شد و از فلفل های هالوپینویی که در نور آفتاب رسیده اند و در داخل خمیر آسیاب می شوند تهیه می شود. طعم دلپذیر و تند سیراچا را می توان به عنوان مزه در چیپس و سایر غذاها یافت ، زیرا محبوبیت آن در سالهای اخیر رو به افزایش است.
حمص
این فوق ستاره که از نخود تهیه می شود، منبع خوبی از پروتئین است. می توانید آن را با چیپس های پیتا ، خیار ، تربچه ، هویج یا فلفل دلمه ای سرو کنید. یا به جای مایونز روی ساندویچ خود استفاده کنید. برای تهیه آن نخود ، آب لیمو ، زیره ، سیر ، روغن زیتون و یک کمی ارده یا ماست یونانی بدون چربی را با هم مخلوط کنید.
سس زاتزیکی
سس تاتزیکی از ماست ، خیار ، سیر ، نعنا و کمی نمک و فلفل درست می شود. منبع خوبی از کلسیم و پروتئین است که معمولاً با غذاهای خاورمیانه ای مانند ژیرو فلافل سرو می شود. آن را روی برگر لوبیای سیاه امتحان کنید یا از آن به عنوان دیپ با سبزیجات یا چیپس استفاده کنید. روی ساندویچ هم بسیار فوق العاده است.
سس سویا
سس سویا از لوبیای سویا تهیه شده و با طعم ترش و گوشتی اش می تواند طعم اومامی را در دهان تان القا کند – پنجمین طعمی که زبان می تواند تشخیص دهد . اما یک قاشق غذاخوری از آن 920 میلی گرم سدیم دارد ، تقریبا نیمی از مقدار توصیه شده برای روز. برای کم کردن نمک ، سس سویای کم نمک را انتخاب کنید ، اما مقدار کمی از آن استفاده کنید – چون باز هم نمک آن زیاد است (یک قاشق غذاخوری آن 575 میلی گرم سدیم یا یک چهارم از حد روزانه را دارد)
:Reference
https://www.webmd.com/food-recipes/ss/slideshow-condiments-dressings-toppings