دانستنی های پزشکی

باید و نبایدهای نگهداری شیر مادر

By 08/17/2019 No Comments

شما می توانید شیر دوشیده شده خود را فریز کرده یا در یخچال نگهداری کنید.

  • برای این کار، شیر را در بطری های با درپوش های پیچشی، پیمانه های از جنس پلاستیک سخت که درپوش محکم دارند و یا کیسه های استریل مخصوص این کار استفاده کنید.
  • سعی کنید تاریخ دوشیده شدن هر شیر را روی ظرف آن تاریخ بزنید(تا اول شیرهایی که زودتر دوشیده شده اند مورد استفاده قرار گیرند). اگر قرار است شیر را به مهدکودک بفرستید نام فرزندتان را نیز روی آن بنویسید.
  • می توانید شیر تازه خنک شده را به شیری که از قبل دوشیده و فریز شده اضافه کنید اما بیش از آن مقدار شیری که در ظرف است به آن اضافه نکنید. برای مثال اگر 60 میلی لیتر شیر منجمدشده دارید تنها می توانید 60 میلی لیتر دیگر شیر خنک شده به آن بیفزایید.

چه مدت می توان شیر را نگهداری کرد؟

برای نوزادان ترم و سالم:

  • در دمای اتاق: 6 تا 8 ساعت (دمای زیر 25 درجه سانتی گراد یا 77 درجه فارنهایت)
  • در یخچال: تا 5 روز (دمای بین 0 تا 9/3 درجه سانتی گراد یا 32 تا 39 درجه فارنهایت)
  • در فریزر: ]مطمئن شوید حدود یک چهارم و یا 5/2 سانتی متر از فضای ظرف خالی باشد تا جای یخ زدن داشته باشد[
    • تا 2 هفته در محفظه فریزر داخل یخچال (جایخی)
    • 3 تا 6 ماه در محفظه جداگانه فریز که بالا یا کنار یخچال متصل می شود و همیشه در دمای منفی 18 درجه سانتی گراد یا 0 درجه فارنهایت نگه داشته می شود. شیر را در قسمت انتهایی پشتی فریزر قرار دهید نه روی درب آن.
    • 6 تا 12 ماه در فریزر عمیق که دمای آن همیشه منفی 20 درجه سانتی گراد یا منفی 4 درجه فارنهایت باشد.

بهتر است در مورد زمان نگهداری شیر با پزشک مشورت کنید.

گرم کردن شیر فریزشده

  • می توانید آن را به یخچال منتقل کنید (24 ساعت طول می کشد تا یخ آن باز شود) سپس روی بطری یا کیسه آن آب گرم بگیرید و طی 24 ساعت بعدی استفاده کنید.
  • اگر لازم است بلافاصله آن را استفاده کنید، از فریزر خارج کرده و روی آن آب گرم بگیرید تا زمانی که به دمای اتاق برسد.
  • شیر فریز شده را مجدداً منجمد نکنید.
  • زمانی که نوزاد شروع به مصرف شیر از بطری می کند، طی 1 ساعت باید آن را استفاده کنید.
  • بهتر است شیر را در حجم های 60 تا 120 میلی لیتری نگهداری کنید.
  • شیرمادری که فریز شده یا در یخال نگهداری شده ممکن است کمی متفاوت از شیر تازه به نظر برسد؛ اما این به معنی فاسد شدن آن نیست.
  • هنگام فریز کردن یا نگهداری در یخچال طبیعی است که شیر اولیه مادر (آغوز) متمایل به نارنجی و شیر رسیده کمی آبی، زرد یا قهوهای به نظر برسد.
  • همچنین ممکن است یک لایه خامه ای مانند و یک لایه سبک تر شیر مانند در آن تشکیل شود که در این صورت آن را به آهستگی هم بزنید تا مجدداً مخلوط شوند.
  • شیر گرم شده ممکن است بو یا مزه صابونی داشته باشد که به دلیل شکستن چربی های موجود در شیر است. در این شرایط شیر همچنان بی خطر است و اکثر نوزادان هیچ مشکلی با آن نخواهند داشت. اگر نوزادتان آن را دوست ندارد می توانید بلافاصله پس از دوشیدن شیر آن را تا دمای بخارشدن (تشکیل حباب در لبه ظرف) گرم کنید، سپس سریعاً آن را خنک کرده و فریز کنید. این کار آنزیمی که چربی های شیر را تجزیه می کند غیرفعال می کند.
  • هیچ گاه برای گرم کردن شیر نوزاد آن را در مایکروویو قرار ندهید. به جای آن می توانید بطری یا کیسه شیر را زیر آب گرم بگیرید، بطری یا کیسه را در کاسه ای از آب گرم بچرخانید و یا آن را در یخچال قرار دهید.
  • همچنین می توانید بطری های شیر را در قابلمه ای از آب گرم (دور از حرارت اجاق) قرار دهید و دمای آن را با ریختن یکی دو قطره از شیر روی مچ دستتان قبل از شیر دادن به نوزاد امتحان کنید.
  • نحوه تمیزکردن ظروف و شیردوش
  • پیشاز استفاده اول نوک پستانک، بطری ها و اجزای قابل شستشوی شیردوش را شسته و سپس با جوشاندن به مدت 5 یا 10 دقیقه ضدعفونی کنید. (هر قسمتی که با سینه یا شیر شما در تماس است) دستور سازنده برای مدت زمان جوشاندن اجزا مطالعه کنید.
  • پس از هر بار استفاده تمام آن ها را در آب گرم و صابون بشویید (یا در ظرفشویی قرار دهید)  چون اگر به درستی تمیز نشوند می توانند موجب انتقال باکتری شوند.

 

 

Available at:

https://kidshealth.org/en/parents/breastfeed-storing.html

 

 

 

 

Leave a Reply