دانستنی های پزشکیرژیم بانوان باردار و شیرده

کارهایی که قبل از باردار شدن باید انجام دهید

By 12/10/2019 No Comments

حتی اگر هنوز باردار نیستید ، کارهای زیادی هست که می توانید انجام دهید تا سلامت خود را تا حد ممکن برای داشتن یک جنین در حال رشد بالا ببرید. این چک لیست کارها را در نظر بگیرید

1. با پزشک خود ملاقات کنید.

گرچه بعد از بارداری او را زیاد خواهید دید ، اما خوب است که از قبل یک بار ویزیت شوید، حتی اگر قبلاً باردار شده اید. اگر هرگونه مشکلی که بتواند شانس باردار شدنتان را به خطر بیندازد یا بارداری تان را پرخطر سازد دارید مهم است که آن را تحت کنترل درآورید.

اگر بیماری هایی مانند سیستیک فیبروزیس یا کم خونی داسی شکل در خانواده شما یا همسرتان وجود دارد ، ممکن است لازم باشد یک مشاور ژنتیک را هم ملاقات کنید و یا آزمایش های غربالگری پیش از بارداری انجام دهید.

 

2. به سلامت لثه های خود رسیدگی کنید.

بین سلامت دهان و دندان و بارداری سالم ارتباط وجود دارد. بیماری لثه با زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد مرتبط است. بنابراین اکنون زمان آن رسیده است که نزد یک دندانپزشک رفته و هرمشکلی که وجود دارد برطرف کنید.

 

3. سیگار و الکل را ترک کنید.

احتمالاً می دانید که تنباکو و الکل در دوران بارداری اصلاً خوب نیستند؛ به رشد جنین لطمه زده و می توانند هنگام بزرگتر شدن برای او مشکلات سلامتی ایجاد کنند.

هم اکنون هم، سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند باردار شدن را مشکل تر کرده و خطر سقط جنین را بالا ببرد. با پزشک خود در مورد برنامه های ترک این عادت ها صحبت کنید.

 

4. مصرف کافئین را کاهش دهید.

نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه یا پنج قوطی نوشابه در روز (حدود 250 میلی گرم کافئین) می تواند بارداری تان را دشوارتر کرده و احتمال سقط جنین را افزایش دهد.

جایگزین کردن نوشیدنی های بدون کافئین از هم اکنون مزیت دیگری نیز دارد: در طی چند هفته اول بارداری مجبور نخواهید شد با هوس کافئین مقابله کنید.

 

5. هوشمندانه غذا بخورید.

زمانی بهتر از این برای حذف کردن هله هوله و کالری های خالی شان وجود ندارد. اطمینان حاصل کنید که هر روز میوه ، سبزیجات ، غلات سبوس دار و پروتئین بدون چربی می خورید.

یک رژیم غذایی سالم قبل از بارداری تان می تواند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را کمتر کند.

 

6. وزن کم کنید.

اضافه وزن می تواند احتمال بروز مشکلاتی مانند دیابت بارداری و پرفشاری خون را در دوران بارداری افزایش دهد – شرایطی به نام پره اکلامپسی.

به طور کلی کاهش وزن در حین بارداری اصلاً ایده خوبی نیست ، بنابراین اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید ، از همین حالا باید شروع کنید.

 

7. واکسن بزنید.

بعضی از بیماری ها در دوران بارداری می تواند بیش از یک مشکل ساده باشند و ممکن است به فرزندتان صدمه بزنند. در مورد واکسن هایی که اکنون و بعداً مورد نیاز هستند با پزشک خود صحبت کنید.

 

8. در مورد داروهای مصرفی تان فکر کنید.

مهم است که پزشک خود را در مورد تمام داروهای مصرفی تان مطلع کنید – داروهای با نسخه ، بدون نسخه ، حتی ویتامین ها و گیاهان دارویی. برخی از آنها می توانند فرزند شما را تحت تأثیر قرار دهند.

اکنون زمان شروع مصرف مکمل اسید فولیک (یک نوع مکمل ویتامینی لازم در دوران بارداری و پیش از آن) است که با مصرف آن می توانید خطر ابتلا به نقایص مادرزادی را کاهش دهید.

 

9. در مورد غذاهای دریایی محتاط تر باشید.

احتمالاً شنیده اید که در هنگام بارداری لازم است از مصرف ماهی هایی که دارای جیوه زیاد هستند پرهیز کنید.چون ممکن است حتی تا یک سال هم طول بکشد که بدن شما بتواند عنصر را از خون تان تصفیه کند.

مصرف دو بار ماهی در هفته مطلوب است ، اما انواعی که جیوه زیادی دارند مانند ماهی های شمشیری ، شاه ماهی و… را کنار بگذارید.

 

10. به باشگاه بروید!

ورزش نه تنها به شما در رسیدن به وزن سالم كمك خواهد كرد بلكه شما را به اندام متناسب برای بارداری و زايمان نيز خواهد رساند. اگر باردارید ، به دنبال کلاس های مخصوصی باشید که برای مادران باردار بی خطر باشند.

 

 

 

 

Reference:

https://www.webmd.com/baby/guide/your-pre-pregnancy-to-do-list#2

Leave a Reply