
آکنه، واژه پزشکی برای جوش است . جوش زمانی اتفاق می افتد که منافذ پوستی توسط سلول های مرده پوست، چربی و باکتری مسدود و ملتهب شوند.
راهکارهای زیر می توانند تاثیر زیادی روی آکنه شما داشته باشند:
- صورت خود را بیشتر از روزی 2 بار نشوئید. از آب ولرم – نه گرم – برای شست و شوی صورت استفاده کنید. به جای استفاده از صابون های سفت و سخت، از پاک کننده صورت غیرصابونی استفاده کنید. یادتان باشد هیچ گاه لایه برداری پوست (اسکراب) انجام ندهید چون ممکن است آکنه شما را تشدید کرده و به پوستتان آسیب وارد شود.
- به جوش هایتان دست نزنید تا آکنه تشدید نشود و به پوست آسیبی وارد نشود.
- از محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی روغن پرهیز کنید چراکه باعث تشدید آکنه خواهند شد.
درمان آکنه :
پزشکان از داروهای متفاوتی برای درمان آکنه استفاده می کنند :
- برخی داروها به صورت ژل، کرم یا لوسیون موجودند مثل رتینوئیدها – داروهایی هستند که باعث پیشگیری از انسداد منافذ پوستی می شوند –ترتینوئین، آداپالن، تازاروتن مثال هایی از آن هستند.
- سالیسیلیک اسید و گلیکولیک اسید به حذف سلول های مرده پوستی کمک می کنند .
- آنتی بیوتیک ها باعث کاهش باکتری های موجود در منافذ پوستی می شوند . کلیندامایسین، اریترومایسین و داپسون مثال هایی از آنتی بیوتیک های استفاده شده در درمان آکنه هستند.
- داروهای ضد بارداری – برخی از انواع آکنه به دلیل اختلالات هورمونی اتفاق می افتند-
بسیاری از داروهای استفاده شده در درمان آکنه دارای اثرات سوء روی جنین هستند پس اگر تحت درمان آکنه هستید و قصد بارداری دارید حتما با پزشک مشورت کنید.
بعضی مطالعات نشان داده اند آکنه در افرادی که شیر زیادی می نوشند شایع تر است هر چند مطالعات بیشتری نیاز است تا ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه را بررسی کند.