پیشگیری از بیماری ها

مصرف آنتی اکسیدان در آترواسکلروز

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که در میوه ها، سبزیجات، مغزها، دانه ها و روغن ها وجود دارند. شناخته شده ترین آنتی اکسیدان های موجود در غذاها بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) ، ویتامین C و ویتامین E هستند.

آنتی اکسیدان هم در موادغذایی به صورت طبیعی وجود دارد و هم در مکمل های غذایی موجود است.

  • بتاکاروتن در میوه های زرد-نارنجی و سبزیجات برگ سبز وجود دارد.
  • ویتامین C در مرکبات، فلفل، گوجه فرنگی و سبزیجات برگ سبز موجود است.
  • ویتامین E در روغن های گیاهی، مغزها(مخصوصا بادام، فندق و بادام زمینی) و سبزیجات برگ سبز(بروکلی و اسفناج) وجود دارد.

برخی ادعا میکنند مصرف آنتی اکسیدان ها چه به صورت مکمل و چه از منابع غذایی می تواند از بروز بیماری های قلبی خصوصا آترواسکلروز پیشگیری کند . دلیل این ادعا را هم تاثیر آنتی اکسیدان ها روی جلوگیری از التهاب در بدن توصیف میکنند.

دانش و علم ما در زمینه چگونگی تاثیر آنتی اکسیدانها روی پیشگیری از آسیب سلولی هنوز ناکامل است و البته روز به روز در حال توسعه.

 

برخلاف ادعای رسانه ها، به نظر می رسد مصرف مکمل بتاکاروتن، ویتامین E و ویتامین C باهم و جدا از هم اثری روی پیشگیری از آترواسکلروز ندارد. به بیماران توصیه می شود از فواید یک رژیم سالم و متعادل بهره مند شوند.

Reference: Tangney CC. Rosenson Rs.Gersh BJ.Givens J. Nutritional antioxidants in atherosclerotic cardiovascular disease. Jan 2019

 

Leave a Reply