سرطان

سرطان روده

سرطان روده

سرطان روده یکی از شایعترین و کشنده‌ترین سرطان‌های شناخته شده است . عوامل محیطی و فاکتورهای ژنتیکی میتواند روی خطر ابتلا به این بیماری اثرگذار باشند .

سرطان روده سومین سرطان شایع در مردان و دومین در زنان است. آمار ابتلا به این سرطان در کشورهای نیوزیلند، استرالیا، شمال آمریکا و اروپا بسیار بالا و در آفریقا و جنوب آسیا کم است. وضعیت بد اقتصادی با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده همراه است.

مهم‌ترین عوامل افزایش دهنده‌ی خطر ابتلا به سرطان روده:

  1. سن (میزان ابتلا به سرطان روده در سنین قبل از 40 سالگی غیرمتداول است )
  2. سابقه‌ی خانوادگی بیماری
  3. بیماری التهابی روده (بیماری کولیت روده میتواند خطر ابتلا را افزایش دهد)
  4. چاقی
  5. دیابت
  6. مصرف تنباکو
  7. سوءمصرف الکل
  8. مصرف بیش از حد گوشت قرمز
  9. نژاد سیاه پوست
  10. جنسیت (25% در مردان بیشتر از زنان)
  11. سابقه‌ی پیوند کلیه

عوامل تغذیه‌ای پیشگیری‌کننده از ابتلا به سرطان روده:

پرهیز از مصرف گوشت قرمز

گنجاندن سبزیجات در رژیم غذایی

مصرف غلات کامل تصفیه نشده

مصرف غذاهای حاوی فولات

پرهیز از دریافت کالری بیش از حد

پرهیز از مصرف الکل

Reference: Macrae FA . Goldberg RM . Seres D . Savarese MF . Colorectal cancer: Epidemiology, risk factors, and protective factors. Jan 2019

Leave a Reply