
سرطان روده یکی از شایعترین و کشندهترین سرطانهای شناخته شده است . عوامل محیطی و فاکتورهای ژنتیکی میتواند روی خطر ابتلا به این بیماری اثرگذار باشند .
سرطان روده سومین سرطان شایع در مردان و دومین در زنان است. آمار ابتلا به این سرطان در کشورهای نیوزیلند، استرالیا، شمال آمریکا و اروپا بسیار بالا و در آفریقا و جنوب آسیا کم است. وضعیت بد اقتصادی با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده همراه است.
مهمترین عوامل افزایش دهندهی خطر ابتلا به سرطان روده:
- سن (میزان ابتلا به سرطان روده در سنین قبل از 40 سالگی غیرمتداول است )
- سابقهی خانوادگی بیماری
- بیماری التهابی روده (بیماری کولیت روده میتواند خطر ابتلا را افزایش دهد)
- چاقی
- دیابت
- مصرف تنباکو
- سوءمصرف الکل
- مصرف بیش از حد گوشت قرمز
- نژاد سیاه پوست
- جنسیت (25% در مردان بیشتر از زنان)
- سابقهی پیوند کلیه
عوامل تغذیهای پیشگیریکننده از ابتلا به سرطان روده:
پرهیز از مصرف گوشت قرمز
گنجاندن سبزیجات در رژیم غذایی
مصرف غلات کامل تصفیه نشده
مصرف غذاهای حاوی فولات
پرهیز از دریافت کالری بیش از حد
پرهیز از مصرف الکل