
ورزش به عنوان بخشی از روند درمانی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در نظر گرفته می شود . علاوه بر فواید آن روی سلامتی قلب و عروق، ورزش می تواند قند خون را در این افراد کنترل کند.
در ورزش ذخایر قند بدن توسط عضلات مصرف شده و در نتیجه قند خون کاهش پیدا میکند . به دنبال آن انسولین نیز کمتر تولید می شود.علاوه بر آن ورزش می تواند باعث افزایش سوخت و ساز چربی شود .
در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ورزش منظم می تواند قند خونشان را کنترل کرده، به حفظ وزن کمک کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در آن ها کاهش دهد.
بیشتر مبتلایان دیابت، سبک زندگی کم تحرکی دارند به همین دلیل به این افراد توصیه می شود یک برنامه ی ورزشی با شدت کم را شروع کرده و کم کم شدت و مدت آن را افزایش دهند . علاوه بر این تمام دیگر عوامل ایجاد کننده ی بیماری های قلبی عروقی از جمله اختلالات چربی خون، پرفشاری خون و سیگار کشیدن در این افراد باید ارزیابی و درمان شود .
- به بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 توصیه می شود حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش با شدت متوسط (مثل پیاده روی) انجام دهند. در کنار این ورزش هوازی، به این افراد توصیه می شود حداقل دو بار در هفته ورزش های مقاومتی مثل کار با وزنه و دستگاه های موجود در باشگاه ها را ضمیمه ی ورزش هوازی خود کنند .
- مصرف مایعات قبل، حین و بعد از ورزش فراموش نشود.
در بیمارانی که انسولین تزریق کرده و یا داروهایی مثل گلی بنکلامید و مگلیتینید مصرف میکنند حتما باید قبل، حین و پس از ورزش قند خون خود را اندازه گیری کنند .
اگر پیش از شروع ورزش قند خون را اندازه گیری کرده و میزان آن کمتر از 100 میلیگرم در دسی لیتر بود 15 تا 30 گرم کربوهیدرات ساده (مثل قرص های گلوکز، آبنبات و آبمیوه) 15 تا 30 دقیقه قبل از شروع ورزش باید مصرف کرد .
در بیماران دیابتی که انسولین تزریق نمیکنند یا از داروهایی مثل گلی بنکلامید و مگلیتینید استفاده نمیکنند معمولا افت قند خون اتفاق نمی افتد به همین دلیل نیازی به مصرف غذای کربوهیدراتی قبل از ورزش وجود ندارد.