بیماری ها

کلسترول خون بالا خانوادگی

کلسترول خون بالا خانوادگی
کلسترول خون بالا خانوادگی اختلالی است که در آن کلسترول و چربی زیادی در بدن تجمع پیدا می کند. زمانی که میزان کلسترول و چربی در رگ های قلب زیاد شود، احتمال حمله قلبی بالا می رود. در نتیجه، بیماران مبتلا به این بیماری ممکن است در سنین جوانی یا حتی کودکی دچار حمله قلبی شوند.

کلسترول خون بالا خانوادگی که با نام (FH) نیز شناخته می شود در میان اعضای یک خانواده وجود دارد و دو نوع دارد :
  1. نوع اول : کودک ژن این بیماری را تنها از یکی از والدین خود به ارث می برد.
  2. نوع دوم : کودک ژن این بیماری را از هردو والد خود به ارث می برد. این نوع بسیار شدیدتر از نوع اول بوده و بیماران مبتلا به این نوع کلسترول خیلی بالایی دارند و در معرض خطر حمله قلبی و مرگ زودرس قرار دارند.

علائم کلسترول خون بالا خانوادگی :

جدی ترین علامت این بیماری، حمله قلبی است ولی با وجود پیشرفت صنعت دارویی، میزان حملات قلبی ناشی از این بیماری کاهش یافته است.
کلسترول خون بالا خانوادگی هم چنین می تواند سبب ایجاد رسوبات چربی در زیر پوست شود. این رسوبات ممکن است در پاشنه پا، اطراف زانو و آرنج و دور چشمان ایجاد شوند.
برای تشخیص این بیماری، پزشک دستور آزمایش خون جهت ارزیابی میزان کلسترول خون را می دهد. کودکان باید آزمایشات روتین کلسترول را یکبار در سنین 9 تا 11 سالگی و یکبار دیگر در سن 17 تا 21 سالگی انجام دهد. ممکن است در  بعضی از کودکان نیاز به انجام آزمایش در سنین پائین تری وجود داشته باشد.

درمان کلسترول خون بالا خانوادگی :

این بیماری معمولا با داروهایی به نام استاتین ها درمان می شود که باعث پائین آوردن کلسترول می شوند. به بعضی از بیماران ممکن است داروهای دیگری تجویز شود و در بیمارانی که شدت بیماری زیاد است باید راهکارهای درمانی خاصی صورت بگیرد.
اگر مبتلا به کلسترول خون بالا خانوادگی  هستید باید داروهای خود را به صورت دقیق و منظم بر اساس تجویز پزشک مصرف کنید. اگر داروها باعث بروز مشکلاتی شده اند یا از نطر مالی توانایی خرید آن ها را ندارید با پزشک خود مشورت کنید. داروهای مربوط به این بیماری باعث پیشگیری از حمله قلبی شده و طول مدت زندگی‌تان را افزایش می دهد.
 

پیش از اقدام برای بارداری حتما با پزشک مشورت کنید . ممکن است نیاز به ارزیابی سلامت قلبی شما و ایمن بودن بارداری باشد. هم چنین ممکن است نیاز به عدم مصرف داروها از حداقل 3 ماه باشد. این به دلیل آسیب احتمالی داروها به جنین است. زمانیکه در دوران بارداری و شیردهی به سر می برید نباید داروهای خود را مصرف کنید.

 

این نکته را فراموش نکنید که به احتمال زیاد بیماری را به کودک خود به ارث خواهید داد.
اگر داروهای خود را منظم و مرتب مصرف کنید، تغذیه سالمی داشته باشید، توصیه های پزشک را انجام دهید، خطر حمله قلبی برایتان کاهش پیدا میکند هرچند باید از علائم و نشانه های حمله قلبی آگاه باشید.
Reference : Crowley K. Patient education: Familial hypercholesterolemia (The Basics). This topic retrieved from UpToDate on: Apr 10, 2019

Leave a Reply