
چربی خون میتواند تحت تاثیر رژیم غذایی و مکمل های مصرفی قرار گیرد. این راهکار درمانی توسط متخصصان و کارشناسان تغذیه به عنوان روش کم هزینه تر نسبت به داروها پیشنهاد می شود .
روغن ماهی و امگا-3
- در افرادی که مصرف روغن امگا-3 بالایی دارند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمتر است.
- منابع غذایی دارای امگا-3 بالا مثل ماهی، تخم کتان، روغن کانولا، سویا و مغزیجات هستند.
- مصرف مقادیر بالای امگا-3 میتواند چربی خون را تا 50 % کاهش دهد.
سویا
این منبع خوب پروتئین گیاهی دارای فیتواستروژن است که ماده ای است که شبیه به استروژن است. فیتواستروژن موجود در سویا دارای خاصیت کاهش کلسترول خون است.
مخمر برنج قرمز
محصول تخمیر شده برنج است که در کشور چین مصرف بالایی دارد. این ماده میتواند کلسترول خون را کاهش دهد .
پلی فنول ها
موادی هستند که در مواد غذایی ای مثل چای، قهوه، شکلات، روغن زیتون وجود دارند و اثرات آنتی اکسیدانی دارند. پلی فنول ها می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند.
چای
مصرف چای می تواند غلظت کلسترول بد خون را کم کند ولی روی کلسترول خوب تاثیری ندارد.
مغزها
گردو به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع می تواند اثرات مفیدی روی چربی خون داشته باشد.
مصرف متعادل مغزها هم چنین می تواند اثرات قابل توجهی در بهبود سلامت قلبی-عروقی داشته باشد.
فیبر غذایی
فیبرهای محلول غذاها مثل پیسیلیوم، پکتین و جو دوسر میتوانند کلسترول خون را کاهش دهند . فیبر با افزایش سیری، کاهش کلسترول تولید شده در بدن و بهبود دفع می تواند این تاثیر خود را ایجاد کند.
رژیم مدیترانه ای
این رژیم معروف می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق را کاهش دهد. این رژیم غذایی روی مصرف میوه ها و سبزیجات، غلات کامل تصفیه نشده، حبوبات، مغزها، دانه ها، روغن زیتون، ماهی و مرغ تاکید بسیاری دارد .
Reference : Tangney CC . Freeman MW . Kunins L. Lipid lowering with diet or dietary supplements . Jan 2019
Available from: https://www.uptodate.com/contents/lipid-lowering-with-diet-or-dietary-supplements?source=bookmarks