
بارداری دوره ی مهمی برای رشد و نمو جنین به حساب می آید . دریافت کامل مواد مغذی در طول بارداری می تواند پیامدهای مثبتی روی رشد جنین ایجاد کند؛ درحالیکه دریافت ناکافی این مواد میتواند مخاطراتی با خود به همراه داشته باشد .
تغذیه عنصر مهم و تاثیرگذاری در بارداری است که اثرات بلندمدتی روی سلامت کودک دارد. در صورتیکه مادر یکی از موارد زیر را داشته باشد نیاز به مشاورهی متخصص تغذیه دارد :
- مصرف مکملهای تغذیهای
- پرهیزهای غذایی، رژیم غذایی خاص
- اختلالات خوردن مثل بی اشتهایی و پرخوری
- مصرف کم مواد مغذی مثل میوه و سبزی
- مصرف بیش از حد شکر، غذاهای سرخ کردنی، دسرها و غذاهای فرآوری شده
- چاقی و اضافه وزن
- سابقهی جراحی
- سوءمصرف مواد مخدر
-انستیتوی پزشکی پیشگیری و کنترل بیماری پیشنهاد میکند مادرانی که کمبودهای تغذیهای دارند بنا به صلاحدید متخصص تغذیه از مکملهای تغذیهای استفاده کنند .
-مادران باردار در سه ماهی اول بارداری زیر نظر متخصص تغذیه باید مکمل فولیک اسید دریافت کنند.
رژیم غذایی مادر باردار باید شامل میوه و سبزی، غلات سبوس دار کامل، لبنیات کم چرب و پروتئین باشد . این الگوی غذایی میتواند نیازهای مادر و کودک را رفع کرده و در عین حال کالری بیشتر از مورد نیاز به بدن نرساند .
برخی از غذاها باید در طول بارداری به صورت محدود مصرف شوند مثلا:
- بعضی از ماهی ها
- کافئین زیاد
- میوه و سبزی شسته نشده
- محصولات لبنی غیرپاستوریزه
- جگر
- گوشت نپخته
Reference
Garner CD . Lockwood CJ . Barss VA . Nutrition in pregnancy. Dec 2018 . available from: https://www.uptodate.com/contents/nutrition-in-pregnancy?topicRef=5874&source=related_link#H34