رژیم بانوان باردار و شیرده

نکات تغذیه‌ای در دوران بارداری

بارداری

بارداری دوره ی مهمی برای رشد و نمو جنین به حساب می آید . دریافت کامل مواد مغذی در طول بارداری می تواند پیامدهای مثبتی روی رشد جنین ایجاد کند؛ درحالیکه دریافت ناکافی این مواد میتواند مخاطراتی با خود به همراه داشته باشد .

تغذیه عنصر مهم و تاثیرگذاری در بارداری است که اثرات بلندمدتی روی سلامت کودک دارد. در صورتیکه مادر یکی از موارد زیر را داشته باشد نیاز به مشاوره‌ی متخصص تغذیه دارد :

  1. مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای
  2. پرهیز‌های غذایی، رژیم غذایی خاص
  3. اختلالات خوردن مثل بی اشتهایی و پرخوری
  4. مصرف کم مواد مغذی مثل میوه و سبزی
  5. مصرف بیش از حد شکر، غذاهای سرخ کردنی، دسرها و غذاهای فرآوری شده
  6. چاقی و اضافه وزن
  7. سابقه‌ی جراحی
  8. سوءمصرف مواد مخدر

-انستیتوی پزشکی پیشگیری و کنترل بیماری پیشنهاد میکند مادرانی که کمبودهای تغذیه‌ای دارند بنا به صلاحدید متخصص تغذیه از مکملهای تغذیه‌ای استفاده کنند .

-مادران باردار در سه ماه‎ی اول بارداری زیر نظر متخصص تغذیه باید مکمل فولیک اسید دریافت کنند.

 

رژیم غذایی مادر باردار باید شامل میوه و سبزی، غلات سبوس دار کامل، لبنیات کم چرب و پروتئین باشد . این الگوی غذایی میتواند نیازهای مادر و کودک را رفع کرده و در عین حال کالری بیشتر از مورد نیاز به بدن نرساند .

برخی از غذاها باید در طول بارداری به صورت محدود مصرف شوند مثلا:

  • بعضی از ماهی ها
  • کافئین زیاد
  • میوه و سبزی شسته نشده
  • محصولات لبنی غیرپاستوریزه
  • جگر
  • گوشت نپخته

Reference

Garner CD . Lockwood CJ . Barss VA . Nutrition in pregnancy. Dec 2018 . available from: https://www.uptodate.com/contents/nutrition-in-pregnancy?topicRef=5874&source=related_link#H34

Leave a Reply