
در بیشتر مواقع، وزن گیری کم کودک در سنین پیش دبستانی و دبستان در نتیجه دریافت ناکافی مواد مغذی که برای رشد و سوخت و ساز لازمند اتفاق می افتد. در باقی موارد، وزن گیری ضعیف می تواند ناشی از سوخت و ساز بالا بدلیل یک بیماری باشد. چالش بزرگ برای متخصصین سلامت حوزه کودکان تشخیص این مورد است که آیا دریافت ناکافی مواد مغذی در نتیجه یک اختلال در بدن بوده، به دلیل عوامل محیطی بوده و یا ترکیبی از این دوعامل.
وزن گیری ضعیف به وضعیتی گفته می شود که کاهش وزن ناگهانی به دنبال یک دوره رشد طبیعی در کودک اتفاق می افتد.
متخصص تغذیه در این شرایط از خانواده کودک پرسش هایی میکند تا به وضعیت او پی ببرد و اندازه گیری های بدنی انجام داده تا نشانه های این اختلال را شناسایی کند. پزشک متخصص اطفال در این حین باید ارزیابی های لازم برای بیماری های احتمالی را انجام بدهد.
مهم ترین جنبه این ارزیابی ها، اندازه های مرتبط با رشد است مثل شاخص توده بدنی (BMI) و نسبت وزن به قد . الگوی رشدی کودک می تواند به تشخیص بهتر علت کمک بسیاری کند.
مشاوره تغذیه و مداخله رژیم درمانی اولین گام برای درمان بوده و باید بلافاصله پس از آزمایشات و ارزیابی ها آغاز شود. راهکارهای تغذیه ای ارائه شده شامل :
- افزایش دریافت مواد غذایی با کالری بالا مثل عسل، خامه، روغن های گیاهی، پنیر، کره بادام زمینی، آووکادو و بستنی
- مصرف 3 وعده اصلی در روز و 3 میان وعده توسط کودک
- تجویز مکمل ویتامین و مواد معدنی به تشخیص متخصص یا کارشناس تغذیه
اگر بعد از این مداخله، کودک وزن گیری خوبی پیدا کرد و دریافت غذایی کافی داشت، ارزیابی های 3 تا 6 ماهه بسته به شرایط کودک باید انجام گیرد.