
زوال عقل یک اختلال در جمعیت افراد مسن در دنیاست . آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل در 60 تا 80 % جمعیت مسن جهان است . افرادی که نشانه ای از زوال عقل ندارند معمولا به دلیل سابقه ی خانوادگی نگران ابتلا به این اختلال هستند. بهبود عوامل خطر ایجاد کننده ی زوال عقل به خصوص در میانسالی(سنین 45 تا 65) می تواند از ابتلا به زوال عقل جلوگیری کرده و یا شروع آن را به تاخیر بیاندازد.
به تمامی بیماران به خصوص آنهایی که زوال عقل زودرس دارند و یا در معرض عوامل خطر ایجاد کننده ی زوال عقل قرار دارند توصیه می شود فعالیت بدنی خود را افزایش دهند . پیشنهاد می شود فرد تا جایی که ممکن است فعالیت های اوقات فراغت و تعاملات اجتماعی اش با افراد دیگر را انجام دهد .
پرفشاری خون با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر همراه است و درمان پرفشاری خون به منظور کاهش خطر بیماری های مغزی در کنار سایر فوایدی که دارد توصیه می شود .
رژیم مدیترانه ای که سرشار از میوه ها و سبزیجات، غلات کامل تصفیه نشده، حبوبات، مغزها و روغن زیتون است فواید سلامتی بسیاری دارد از جمله کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به زوال عقل.
تا به امروز در هیچ مطالعه ای فوایدی از مصرف مکمل های ویتامینی، استاتین ها، استروژن درمانی و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای پیشگیری از زوال عقل دیده نشده است.
مصرف مکمل ویتامین E اگرچه به عنوان عامل پیشگیری کننده از زوال عقل در نظر گرفته نمیشود بلکه فوایدی روی کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر در بیماران دارد .
Reference : Press D . DeKosky ST . Wilterdink JL . Prevention of dementia . Jan 2019