
بیشتر متخصصان پیشنهاد میکنند خوراندن غذای جامد به کودک از 4 تا 6 ماهگی آغاز شود.
چگونه می توان از آمادگی کودکی مطمئن شد؟
نوزاد معمولا زمانی برای دریافت غذای جامد آمادگی دارد که :
- با کمک دیگران می تواند بنشیند
- کنترل خوبی روی سر و گردن خود دارد
- اسباب بازی و دست خود را در دهانش قرار می دهد
- نسبت به غذا اشتیاق نشان می دهد
در ابتدا با غذاهایی شروع کنید که از یک ماده غذایی تشکیل شده و به خوبی له شده باشد . بیشتر والدین با غلات، میوه، سبزیجات یا گوشت آغاز میکنند.
شما می توانید غلات کودک را با شیر مادر، شیر خشک و آب مخلوط کنید. در ابتدا یک ترکیب سبک تهیه کرده و با قاشق به او بخورانید. توصیه نمیشود غلات نوزاد را در شیشه شیر بریزید.
زمانیکه خوراندن غذای جامد را شروع می کنید، هر چند روز یکبار به او غذای جدید عرضه کنید. با این روش می توانید مطمئن شوید به چه غذاهای حساسیت و آلرژی دارد.
نوزاد شما ممکن است نسبت به غذایی حساسیت داشته باشد در این صورت علائم زیر در کودک دیده می شود:
- کهیر و خارش پوستی و سرخ شدن پوست
- لبها و صورت متورم
- استفراغ و اسهال
- سرفه کرده و مشکلات تنفسی
- رنگ پریدگی
بعد از اینکه به کودک خود غذاهای حاوی یک ماده غذایی را خوراندید، می توانید سراغ غذاهای پیچیده تر بروید. مثلا ترکیب ماست و میوه له شده. در طی زمان می توانید غلظت غذاها را بیشتر کرده و به آن تکه های پاستا و پنیر اضافه کنید.
کودک زیر یک سال نباید شیر گاو و عسل مصرف کند.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند کودک زیر 4 سال غذاهای زیر را مصرف نکنند:
- سوسیس
- مغزها و بادام زمینی
- انگور
- هویج خام
- ذرت بوداده
- شکلات
بعد از یک سالگی می توان به کودک آب میوه طبیعی داد. بیش از 120 سی سی در روز آب میوه به کودک ندهید چراکه مصرف مقادیر زیاد آن می تواند باعث اسهال و مشکلات دیگر شود.
نوزادی که با شیر مادر تغذیه می کند باید قطره ویتامین D را از چندروزگی مصرف کند. ویتامین D به سلامت استخوان کمک می کند. نوزادانی که شیر خشک مصرف می کنند نیز ممکن است نیاز به قطره ویتامین D داشته باشند. بعضی نوزادها به مکمل های دیگر تغذیه ای ممکن است احتیاج داشته باشند در این زمینه با متخصص یا کارشناس تغذیه مشورت کنید.