سرطان

نقش رژیم غذایی و فعالیت ورزشی در سرطان

سرطان

با وجود پیشرفت علم در زمینه تشخیص و درمان سرطان، در حال حاضر نزدیک به 32.6 میلیون نفر سابقه ابتلا به سرطان را دارند. هم اکنون روش های درمانی جدیدی برای دستیابی به نتیجه در دسترس هستند به خصوص آنهایی که با بهبود کیفیت زندگی همراهند .

رژیم غذایی، فعالیت بدنی و وزن 3 عوامل متعادل کننده انرژی بدن هستند چرا که رژیم غذایی، انرژی دریافتی بدن را مشخص کرده، فعالیت بدنی میزان انرژی مصرف شده را تعیین کرده و وزن بدن نشان دهنده میزان انرژی ذخیره شده به شکل چربی است. این 3 عامل نقش مهمی در نتیجه درمان سرطان ایفا میکنند.

رژیم غذایی با پیامد درمانی برخی سرطانها مرتبط است از جمله سرطان پستان، سرطان پروستات، سرطان روده و سرطان رحم .

مثلا در برخی مطالعات انجام شده مشخص شد کاهش مصرف چربی بعد از تشخیص سرطان می تواند روند درمانی را بهبود ببخشد . هرچند تحقیقات به طور کامل به نتیجه قطعی در این مورد دست پیدا نکرده اند.

ابتلا به چاقی (BMI بالای 30) در زمان تشخیص سرطان با افزایش خطر مرگ در مراحل اولیه ی سرطان پستان و سرطان رحم همراه است و در سرطان پروستات و سرطان روده در صورتیکه فرد دارای BMI بالای 35 باشد احتمال مرگ وجود دارد .

بین میزان فعالیت بدنی بعد از تشخیص سرطان و پیش آگهی بیماری میان افرادی که در مراحل ابتدایی سرطان های پستان، روده و پروستات هستند، وجود دارد.

فواید فعالیت بدنی بعد از تشخیص سرطان :

  1. کاهش خستگی و کوفتگی
  2. بهبود کیفیت زندگی
  3. بهبود تناسب اندام
  4. افزایش عملکرد حرکتی

بر اساس راهنمای انجمن سرطان آمریکا و دانشگاه پزشکی ورزش آمریکا به افراد مبتلا به سرطان توصیه می شود وزن خود را در محدوده سلامت حفظ کرده، حداقل 5 روز در هفته به مدت 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط انجام داده و رژیم سالمی را در پیش بگیرند.

Reference : Ligibel J . Ganz PA . Vora SR . The roles of diet, physical activity, and body weight in cancer survivors . Oct 16, 2018

Leave a Reply