ویتامین K

ویتامین K یکی از ویتامین های محلول در چربی است که در سبزیجات سبز رنگ مثل اسفناج و بروکلی یافت می شود . میزان نیاز روزانه به این ویتامین در زنان 90 میکروگرم و در مردان 120 میکروگرم است. باکتری هایی که به طور طبیعی در روده وجود دارند ویتامین K تولید می کنند که بخشی از نیاز روزانه ما به این ویتامین را تامین می کند.

ویتامین K برای عملکرد بدن لازم و ضروری است مثلا این ویتامین در عملکرد سلول های کبد نقش دارد و عامل مهم در انعقاد خون بدن است. این ویتامین هم چنین در عملکرد طبیعی استخوان ها نقش دارد هرچند نتایج مطالعات انجام شده در مورد تاثیر مصرف مکمل این ویتامین در درمان پوکی استخوان ضد و نقیض است.

منابع غذایی ویتامین K :

ویتامین K علاوه بر سبزیجات برگ سبز در لبنیات، گوشت و تخم مرغ نیز وجود دارد. شیر مادر از نظر محتوای ویتامین K فقیر است و برای شیرخوارانی که کمتر از 6 ماه سن دارند، ویتامین کافی را فراهم نمی کند.

علائم کمبود ویتامین K :

  • کم خونی
  • کبودی های متعدد
  • خونریزی
  • مدفوع تیره
  • خون در ادرار
  • شکستگی استخوان ها

 کمبود ویتامین K معمولا در افرادی دیده می شود که طولانی مدت از برخی آنتی بیوتیک ها استفاده کرده اند، افرادی که دچار اختلال در جذب چربی هستند، افرادی که دچار اختلالات صفرا و پانکراس هستند یا دچار بیماری شدید روده می باشند.

کمبود ویتامین K هم چنین در نوزادان تازه متولد شده شایع است چرا که کبد هنوز عملکرد طبیعی نداشته و ویتامین K موجود در شیر مادر نیز به قدر کفایت نیست به همین دلیل نوزاد تازه متولد شده باید این ویتامین را دریافت کند.

Reference:Pazirandeh S.Burns DL.Seres D.Motil KJ.Hoppin AG. Overview of vitamin K. Feb 2019

Leave a Reply