
حتما تا حالا این جملهی معرف رو شنیدید که شما همون چیزی هستین که میخورین ، آیا میدانستید غذایی که میخورید بر حافظهی شما هم تاثیر میگذارد ؟
یکی از هورمون های ایجاد کننده ی حس سیری در بدن می تواند احتمال بروز و پیشرفت آلزایمر را در افراد کاهش دهد . کوله سیستوکینین هورمونی است که هم در رودهی کوچک و هم در مغز وجود دارد . در رودهی کوچک این هورمون اجازهی جذب چربی ها و پروتئین ها را به بدن میدهد . در مغز، کوله سیستوکینین در هیپوکمپ واقع شده است که ناحیهی مربوط به حافظهی بدن است . محققان دریافتند در افرادی که کوله سیستوکینین بالاتری دارند، شانس ابتلا به اختلالات شناختی مغز و آلزایمر تا 65% کاهش می یابد .
در این تحقیق ابتدا به دلیل اینکه کوله سیستوکینین در فرآیندهای حافظه بسیار زیاد تولید میشود، روی این هورمون تمرکز کردند . محققان میخواستند دریابند آیا رابطه ای بین مقادیر کوله سیستوکینین و حافظه و هیپوکمپ وجود دارد یا خیر .
محققان این مطالعه امیدوارند این تحقیق نقطهی شروعی باشد برای درک جنبه های تغذیه ای رژیم، نه فقط محتوای کالری رژیم غذایی . با نگاه به جنبه های تغذیه ای می توان گفت آیا یک رژیم غذایی خاص و مشخص می تواند از بیماری آلزایمر جلوگیری کند ؟ یا حتی در افراد مبتلا به آن جلوی پیشرفت بیماری را گرفته و سرعت آن را کاهش دهد ؟
Reference
Alexandra Plagman, Siobhan Hoscheidt, Kelsey E. McLimans, Brandon Klinedinst, Colleen Pappas, Vellareddy Anantharam, Anumantha Kanthasamy, Auriel A. Willette. Cholecystokinin and Alzheimer’s Disease: A Biomarker of Metabolic Function, Neural Integrity, and Cognitive Performance. Neurobiology of Aging, 2019; DOI: 10.1016/j.neurobiolaging.2019.01.002